Väsen prisas

Väsen började igår den andra delen av sin Musikriket-turné i Broby. En strålande dag för Väsens vidkommande. Inte enbart fick de besöka Östra Göinge, de fick också Kungliga Musikaliska Akademiens folkmusikpris! 

I motiveringen kan man läsa: 

”De har under 30 år utforskat ett alldeles eget musikaliskt universum som rymmer en värld av melodiska guldkorn och komplex rytmik, raffinerad stämflätning och det mest subtila samspel, där uttrycket förändras från stund till stund. Väsens musik är intensiv och ofta fylld av humor. Med hjälp av stundens inspiration skapar gruppen ett helt eget musikaliskt språk som i sitt tilltal är lika modernt som ålderdomligt.”

Det låter väl lovande inför turnén! Här följer turnéplanen: 

Ons 20 november, kl. 19.00 – Perstorp, Kulturhuset
Tor 21 november, kl 19.00 – Tomelilla, Österlens Folkhögskola
Fre 22 november, kl. 19.00 – Åstorp, Kulturhuset Björnen
Lör 23 november, kl. 18.00 – Bromölla, Stärkan Edenryd
Sön 24 november, kl. 19.00 – Örkelljunga, Åsljunga, Von Reisers sko

Bild från konsert i Broby under gårdagen.