Programmet släppt för Musikriket 2020

För nionde året presenterar Musik i Syd turnéserien Musikriket, förstklassiga konserter som tar sig ut till byar, småorter och städer i Kronoberg och Skåne. Med ett brett genreutbud och hög kvalitet gör Musikriket det möjligt för dig som inte har ett konserthus runt hörnet att ta del av riktigt bra konserter. 

I februari sätter vi igång med Per Gudmundson och Bengan Janson, Grammisvinnande folkmusikduo som utöver den egna musiken spelat med till exempel Kalle Moreaus, Anne Sofie von Otter och Östen med Resten.

Vidare går det med folk- och världsmusikbandet Kolonien, sångerskan och låtskrivaren Marie Bergman med vapendragare Lasse Englund samt kontrabasisten och kompositören Georg Riedel som dyker upp i sällskap med vibrafonisten Mattias Ståhl. Och allt detta redan innan våren är tillända. 

Till hösten blir det mer jazz, folkmusik, konstmusik samt en riktig medeltida vevlire- och blockflöjtsbonanza. Musikriket spänner bågen ordentligt i år och spelar ut ett brett register, allt för att den där musiken som sällan når fram till radioapparaterna och tv-studiorna ska få ljuda i bygdegårdar, kyrkor, kulturhus och föreningslokaler. Totalt blir det 59 konserter i 14 kommuner med sju olika ensembler.  

Välkomna till ett späckat 2020!