Årets två första Musikriket-turnéer drar igång!

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″ fb_built=”1″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” _i=”0″ _address=”0.0.0″ custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.29.3″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ _i=”0″ _address=”0.0.0.0″]


Musikriket, Musik i Syds satsning på att sprida musik av olika slag till varje hörn av Skåne och Kronoberg, går in på sitt nionde år och öppnar starkt med två turnéer som båda går i folkmusikens tecken.

Till Kronoberg kommer Per Gudmundson och Bengan Janson som tillhör de allra främsta inom den svenska folkmusiken. Rättviks- spelmannen Per Gudmundson har i många år spelat med bl.a. trion Frifot och dragspelaren Bengan Janson som spelat med alla från Kalle Moreaus till Anne Sofie von Otter via Östen med Resten. 2018 spelade duon in sin första gemensamma skiva Hjeltamôs, som vann en Grammis. Fiol och dragspel när det är som allra bäst!

Några dagar efter turnépremiär i Kronoberg för Per och Bengan är det dags för ett färgstarkt gäng från Järna att inta Skåne. Kolonien är ett av de mest framträdande banden i den nya generationens folkmusikvåg och trots den unga åldern firar de 10-årsjubileum och släpper dessutom i år sin tredje platta. Kolonien är ett familjeband med två bröder, en kusin och en granne. Debutalbumet släpptes 2012 och bandet prisades som ”Årets Nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan. Som en central plats i musiken tronar ett gemen- samt intresse för samhället och politiken. De är hett eftertraktade och turnerar oavbrutet framförallt i Norden och Nordamerika.

Ulrika Gunnarsson, producent för Musikriket, är nöjd med vad som erbjuds kronobergare och skåningar under 2020.

-Det är jättekul att återigen kunna presentera ett så starkt program för hela året, uttryck som bredd och spets är slitna men här har vi verkligen fått till det! Per och Bengan representerar traditionen och är en av Sveriges absolut mest välrenommerade folkmusikduos, Kolonin å sin sida är portalfigurer inom den nya svenska folk- och världsmusiken och förhåller sig till tradition på ett mer uppsluppet och nyfiket sätt. Det känns verkligen som två kanonbokningar att börja året med!

Per Gudmundson och Bengan Janson – Kronoberg

Ons 5 feb | Ljungby | Ljungby, Godsmagasinet | kl. 19.00
Tors 6 feb | Älmhult | Älmhult, Folkets Hus | kl. 19.00
Fre 7 feb | Växjö | Kalvsviks bygdegård | kl. 19.00
Lör 8 feb | Tingsryd | Yxnanäs, Holken | kl. 17.00
Sön 9 feb | Markaryd | Markaryd, Kulturhuset | kl. 18.00
Mån 10 feb |Uppvidinge | Lenhovda, Borgen | kl. 19.00
Tis 11 feb | Alvesta | Grimslövs folkhögskola, Ekhagen | kl. 19.00
Ons 12 feb | Lessebo | Lessebo Handpappersbruk | kl. 19.00

Kolonien – Skåne
Tis 11 feb | Östra Göinge | Broby, Hörsalen Kulturhuset Vita Skolan | kl. 19.00
Ons 12 feb | Åstorp | Åstorp, Kulturskolans aula, Fabriksgatan 21 | kl. 19.00
Tor 13 feb | Tomelilla | Tomelilla, Teaterhallen Folkets Park | kl. 19.00
Fre 14 feb | Örkelljunga | Ekets Bygdegård | kl. 19.00
Lör 15 feb | Perstorp | Perstorps Kulturhus, Centralskolans Aula | kl. 15.00
Sön 16 feb | Bromölla | Edenryd, Stärkan | kl. 17.00

Här köper du biljetter!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]