Tack för i år!

Året 2020 går mot sitt slut och som så mycket annat under det här märkliga året, blev inte heller Musikriket riktigt som det var tänkt. Några konserter hann vi med, men flera turnéer och konserter har antingen fått ställas in, flyttas fram eller sänts via nätet. Inför 2021 tar vi nya tag och hoppas innerligt att pandemin ska lämnas oss så att vi kan av få umgås som vanligt och tillsammans njuta av livemusik igen. Nästa år får vi besök av två av folkmusik-Sveriges största artister Lena Willemark och Roger Tallroth, Musik i Syds orkester för tidig musik Ensemble Mare Balticum gör en konsert på temat bords- och festvisor tillsammans med estradören Martin Bagge. I september möter vi det unga sydsvenska bandet Nü Fiona. Sen blir det americana med Traveling John och i november möter vi den ekvilibristiska duon Filip Jers och Emil Ernebro på munspel och gitarr. Dessutom kan vi tipsa om att turnén med Marie Bergman och Lasse Englund i Kronoberg har flyttats fram till den 4-11 maj 2021. Hela turnéplanen kommer snart i konsertkalendern.

Vi vill också passa på att ge er alla en digital julklapp – en Musikriket-konsert med Vivian Buczek och Martin Sjöstedt i ”A Woman’s Voice”, inspelad i november i Åstorp. Den hittar du på https://www.musikisydchannel.se/sv/extrainsatt/a-womans-voice/

När nätterna blir långa och kölden sätter in… Så kan en gå in på Musik i Syd Channel https://www.musikisydchannel.se/sv/. Här ligger mängder av konserter och små intervjuer i alla genrer med bland andra Sofia Karlsson och Louise Hoffsten med Musica Vitae som gästat Musikriket.

Ett stort varmt tack till musiker, arrangörer och besökare för det här året! 

Vi ses igen i Musikriket nästa år!