Nyfolk med Kolonien

OBS!!! KONSERTEN MED KOLONIEN I BRAÅS ÄR FLYTTAD TILL SÖN 18/10 KL 14.00. FÖRBOKADE BILJETTER GÄLLER OCH VI TAR KONTAKT MED SAMTLIGA SOM FÖRBOKAT. DET GÅR BRA ATT BOKA BILJETTER, DET FINNS ÄNNU KVAR.

(Förbokning: info@braasgarden.se eller 0474-309 00)

_________________________________________________

Efter succéturnén i Musikrikets skånska kommuner, har det nu blivit dags för kronobergarna att stifta bekantskap med Kolonien. Det är ett av de mest framträdande banden i den nya generationens folkmusikvåg. Trots den unga åldern firar de 10-årsjubileum och släpper dessutom snart sin tredje platta.

Kolonien är ett familjeband med två bröder, en kusin och en granne. Debutalbumet släpptes 2012 och bandet prisades som ”Årets Nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan. Som en central plats i musiken tronar ett gemensamt intresse för samhället och politiken. Musiken tar sig obehindrat fram genom svensk folkmusik, pop, visa och reggae i nya låtar med egna texter. De är hett eftertraktade och turnerar oavbrutet framförallt i Norden och Nordamerika och nu är de på väg rakt mot Braås, Älmhult, Ljungby och Lessebo! Missa inte detta sköna gung med eftertänksamma texter.

Oktobers turnéplan:
Onsdag 14 oktober, kl 19.00 – Växjö, Braås, Braåsgården
Torsdag 15 oktober, kl 19.00 – Älmhult, Missionskyrkan
Fredag 16 oktober, kl 19.00 – Ljungby, Lokal 16
Lördag 17 oktober, kl 19.00 –  Lessebo Handpappersbruk