Om Musikriket

Musikriket bygger på tanken att musik ska kunna spisas överallt, även på landsbygden eller på mindre orter. Så välkommen till din egen stad, by eller varför inte ta en tur i omnejden för att njuta av musik på högsta nivå.

2021 bjuder Musikriket på hela 64 konserter som genomförs av Musik i Syd tillsammans med 15 kommuner i Kronoberg och Skåne. Hjärtligt välkommen till din lokala musikscen!

I Musikrikets program hittar du bara bra, handplockad musik i så många smaker vi hinner per år till bra pris nära dig!

Musikriket är sedan 2012 en framgångsrik arrangörsutvecklingsmetod där kommuner samarbetar med Musik i Syd. Vi ser till att den bästa musiken kommer närmare människan där hon bor och att man inte ska behöva åka till en storstad för att få musikupplevelser med professionella musiker. Satsningen har sin grund i Kronoberg och finns sen 2015 även i Skåne.

I salen satt ett 40-tal personer och lyssnade intensivt i ca 105 minuter – själv var jag nästan bedövad av intrycken. En klart minnesvärd afton.
– Stefan Åhman, Tidigare ordförande Valshuset, Växjö

I vår lilla kommun erbjuds inte så många konserter, därför känns det helt nytt för oss att nu arrangera fyra konserter om året. Hittills har reaktionerna varit odelat positiva, och den första konserten drog fler besökare än vi hade räknat med. Förhoppningsvis kommer variationen av genrer att locka olika målgrupper.
– Mari Löf, Bibliotekarie på Perstorps bibliotek

Positivt att även vi som bor i de mindre orterna får tillgång till ett bra musikutbud. Vi har nått flera målgrupper och framför allt har det kommit flera grupper med människor som inte är födda i Sverige, man kan kalla det för ett integrationsprojekt, där människor från flera kulturer träffas.
– Ingemar Almkvist, ABF Älmhult

Om du vill föreslå artister för kommande år eller kanske recensera en konsert du varit på är det bara att skicka ett mail till bjorn.kleinhenz@musikisyd.se. Vi ser fram emot din medverkan!

Vi hälsar dig varmt välkommen!